”Tarvitsemme tehokkaita ja sujuvia tapoja arjen matkaketjujen hoitamiseen”

03/12/2015 / 0 kommenttia / Tagit :
Työ
Liikennealan koulutuspäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu.
Ura
Karasmaa aloitti uransa konsulttina Y-suunnittelussa ja Viatekissa. Hän työskenteli TKK:ssa pitkään tutkijana ja siinä ohessa myös vierailevana tutkijana vuoden verran Tukholmassa sekä muutaman kuukauden jaksot Leedsissä ja Kööpenhaminassa. HAMKiin hän siirtyi HSL:stä. Vuodesta 2007 Karasmaa on toiminut myös dosenttina TTY:ssa (Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos).
Koulutus
Diplomi-insinööri ja tohtori (liikennetekniikka), TKK.
Vapaa-aika
Kesäisin Nina harrastaa melontaa. Talvisin hän liikkuu muuten luonnossa ja valokuvaa mielellään.

Nina Karasmaa työskentelee Hämeen ammattikorkeakoulussa liikennealan koulutuspäällikkönä. Mielenkiintoisinta Karasmaan työssä on uuden oppiminen ja opetuksen kehittäminen. ”On hienoa seurata fiksujen opiskelijoiden kehittymistä opintojen aikana ja heidän valmistumistaan työelämään.” Kiinnostavaa on myös työelämän projektien kytkeminen opetukseen.

Karasmaan erikoisalaa liikennetutkimuksen parissa ovat erilaiset liikennetutkimukset ja -ennusteet sekä liikenteen mallintaminen. ”Olen tehnyt tutkimusta liikkumistutkimusten ja liikenne-ennusteiden sekä erilaisten kestävän liikenteen hankkeiden parissa,” hän kertoo.

Liikenneala tarjoaa monenlaisia näkökulmia

Karasmaa on kotoisin Hämeenlinnasta, mutta on nuoruudessa asunut eri puolilla Etelä-Suomea. Nykyisin hän on kirjoilla Espoossa ja asuu työviikon pääosin Riihimäellä.

Karasmaa harkitsi aikoinaan opiskelua matematiikan opettajaksi, mutta päätyi kuitenkin hakemaan Otaniemeen opiskelemaan. ”Innostavat luennot johtivat siihen, että valitsin liikennetekniikan pääaineekseni,” Karasmaa muistelee.

Liikenneala on monipuolinen ja kiinnostava ala, jonka Karasmaa näkee houkuttelevana myös nuorten näkökulmasta. ”Tarjolla on paljon yhteiskunnallisia kytkentöjä ja monenlaisia lähestymisnäkökulmia, joten alalle voi työllistyä monenlaisilla taustoilla ja kiinnostuksen kohteilla”, hän sanoo.

Valmistumisen jälkeen on mahdollisuus sijoittuja kunnille, valtiolle tai liikennealan suunnittelutoimistoihin liikennesuunnittelu- ja asiantuntijatehtäviin. Karasmaa muistuttaa, että alalla on myös enenevässä määrin kansainvälisiä yrityksiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden niin kotimaassa kuin ulkomaillakin työskentelyyn.

Tutkimustulosten käytettävyys keskiössä

Yhdessä tekeminen, erityisesti monialainen yhteistyö ja uusien näkökulmien ideointi, ovat Karasmaalle tutkimuksen ja kehittämisen parasta antia. ”Haluan tuoda tutkimukseen näkökulmaa, jossa tutkimustuloksien käytettävyys on koko ajan mielessä tutkimusta tehtäessä,” hän kertoo. Myös erilaisten tutkimusmenetelmien kokeileminen tuo mielenkiintoa työhön.

Tulevaisuuden Karasmaa näkee tuovan monia muutoksia myös liikennealalle. Liikenneala ja erityisesti älyliikennepuoli kehittyvät kovaa vauhtia, mutta Karasmaa muistuttaa, että perinteistä liikennesuunnittelua ei silti pidä kokonaan unohtaa. ”Suunnittelun muotoutumiseen vaikuttaa kuntien tiukkeneva rahatilanne. On löydettävä tehokkaita ja sujuvia tapoja arjen matkaketjujen hoitamiseen,” Karasmaa sanoo. Ilmastokysymysten myötä pyöräilyn ja joukkoliikenteen merkitys kasvaa koko ajan.

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat

// Kaikki
27kesä

”Teemme työtä tulevien sukupolvien elinolojen hyväksi”

Arto Hovi on ympäristö- ja kiinteistöyksikön päällikkö Liikennevirastossa. Hovin työn keskiössä on ympäristönäkökulman juurruttaminen osaksi jokapäiväistä…

Tagit: , , ,
30touko

”Nautin, kun saan tehdä konkreettista työtä arktisen alueen paremman huomisen eteen”

Johanna Ekman toimii projektipäällikkönä Ilmatieteen laitoksen Arktisessa avaruuskeskuksessa. Ekmanin vastuulla on meteorologisen yhteistyön prioriteetti Suomen puheenjohtajuuskaudella…

Tagit: , ,
14helmi

”Tulevaisuuden visioissa inhimillisiä tekijöitä ei saa unohtaa”

Janne Saarikoski työskentelee projektitutkijana Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotkassa. Saarikosken työnsarka on satamien digitalisaatiota kartoittava DigiPort-hanke….

Tagit: , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design