”Liikenneala on jatkuvasti uudistuva palveluala”

29/04/2015 / 0 kommenttia / Tagit :
Seppo Oinonen
Työ
Ohjelmakoordinaattori Liikennevirastossa. Parhaillaan työn alla on Osaamisen kehittämisohjelma ja siihen liittyviä projekteja.
Ura
Seppo on työskennellyt virkauralla valtionhallinnossa yli 30 vuotta. Pääosin tiedonhallinnan kehittämis- ja johtamistehtävissä, mutta myös yksikönpäällikkönä, hallinnon kehittäjänä sekä t&k:ta koordinoimassa. Tätä ennen lehtialalla, kuljetuksessa ja teollisuudessa yhteensä noin 15 vuotta.
Koulutus
Fil.kandidaatti, pääaineena aluesuunnittelu. Myöhemmin Seppo täydensi opintojaan tietojenkäsittelytieteen opinnoilla. Matemaattiset aineet ovat aina kiinnostaneet.
Vapaa-aika
Seppo on vuosikymmeniä harrastanut vapaa-ajan rakentamista, ja sitä kautta mökkeilykin kalastuksineen ja luontoharrastuksineen kuuluu mielipuuhiin. Talvisaikaan mies pyrkii tekemään reissuja etelän lämpöön.

Seppo Oinonen työskentelee ohjelmakoordinaattorina Liikennevirastolla. Työssään Oinonen innostuu eniten kaikesta uudesta. ”Nyt seuraan innostuneena, miten verkottuneet toimintamallit lähtevät kehittymään ja tuovatko ne uudenlaista tuottavuutta tullessaan. On kiintoisaa nähdä, missä ajassa julkinen hallinto kykenee omaksumaan toiminnassaan verkostoituneen toiminnan hyödyt.”

Oinonen on syntyisin Pielisjärveltä, missä kotitalo sijaitsi aivan rajapyykkien tuntumassa Ruunaalla. Koulu- ja nuoruusvuodet mies vietti Kotkassa ja opiskelupaikan myötä hän kotiutui Helsinkiin. Työmatkat Oinonen taittaa junalla tai pyörällä ja mökkimatkat omalla autolla, muille matkoille kulkupeli valitaan tilanteen mukaan.

Tulevat kehityssuunnat näkyvissä jo nyt

Oinonen seuraa kiinnostuneena liikenteen sujuvuuteen, palvelutasoon ja turvallisuuteen liittyvää tutkimustoimintaa. Aina kun tulee eteen uutta tietoa, uusia innovaatioita tai uusia tapoja tarkastella vanhoja tuttuja asioita, syntyy miehen päässä tietynlaista pöhinää, joka viestii positiivisien odotuksien heräämisestä.

Liikennealan tulevaisuudessa Oinonen ei näe mitään radikaaleja tapahtumia, joihin liittyvä kehitys ei olisi jo nyt käynnissä. Toki 50 vuoden päästä tilanne liikennealalla on aivan erilainen kuin nykyisin, mutta samoin oli liikenneala kovin erilainen myös 50 vuotta sitten. ”Ehkä radikaalein kehitys on tapahtunut liikenneturvallisuudessa ja sujuvuudessa,” Oinonen arvioi. ”Nyt sopii odottaa kehitystä liikennejärjestelmän palvelutasossa.”

Liikenneala on muutakin kuin tekniikkaa

Liikennealasta kiinnostuneille nuorille Oinosella on selkeä viesti. ”Liikenneala on monipuolinen ja juuri nyt mukavassa uudistumissykkeessä. Se tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin generalisteille kuin erikoistuneemman asiantuntijan uraa suunnitteleville.” Hän muistuttaa, että liikenneala ei ole vain tekninen ala, vaan entistä enemmän yhteiskunnan yhteisiin perusrakenteisiin liittyvä ja jatkuvasti uudistuva palveluala.

 

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat

// Kaikki
27kesä

”Teemme työtä tulevien sukupolvien elinolojen hyväksi”

Arto Hovi on ympäristö- ja kiinteistöyksikön päällikkö Liikennevirastossa. Hovin työn keskiössä on ympäristönäkökulman juurruttaminen osaksi jokapäiväistä…

Tagit: , , ,
30touko

”Nautin, kun saan tehdä konkreettista työtä arktisen alueen paremman huomisen eteen”

Johanna Ekman toimii projektipäällikkönä Ilmatieteen laitoksen Arktisessa avaruuskeskuksessa. Ekmanin vastuulla on meteorologisen yhteistyön prioriteetti Suomen puheenjohtajuuskaudella…

Tagit: , ,
14helmi

”Tulevaisuuden visioissa inhimillisiä tekijöitä ei saa unohtaa”

Janne Saarikoski työskentelee projektitutkijana Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotkassa. Saarikosken työnsarka on satamien digitalisaatiota kartoittava DigiPort-hanke….

Tagit: , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design