”Tutkimuksesta mahdollisimman monipuolista hyötyä Suomelle”

29/05/2015 / 0 kommenttia / Tagit :
Anne Miettinen
Työ
Miettinen työskentelee Liikenne- ja viestintäministeriössä yleisellä osastolla kehittämisyksikössä. Hänen tehtävänsä on liikenne- ja ministeriön ja sen hallinnonalan tutkimus-, ennakointi-, arviointi- ja selvitystoiminnan (TEAS) koordinointi. Tehtävään kuuluu myös vaikuttamista kansallisen TEAS-toiminnan kohdistumiseen mm. hallinnonalan, stategisella ja valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan rahoituksella. Miettinen toimii lisäksi komiteaedustajana EU:n Horisontti 2020 liikenteen ohjelmakomiteassa.
Ura
Anne työskenteli aluksi kuntasektorilla ja konsulttiyrityksessä. LVM:ssä hän on työskennellyt vuodesta 2002 alkaen ja viime vuonna vuoden verran myös valtioneuvoston kansliassa tutkimuslaitos- ja rahoitusuudistuksen toimeenpanotehtävissä ja Avoin Suomi 2014 –messujen projektipäällikkönä.
Koulutus
Anne opiskeli Tampereen yliopistossa informaatiotutkimusta ja tietojenkäsittelyoppia. Lisäksi hän on suorittanut liikennejärjestelmätyön koulutusohjelman Aalto PROssa.
Vapaa-aika
Vapaa-aikanaan Anne harrastaa juoksua ja jumppaa pilateksesta piloxingiin, mökkeilee ja osallistuu lukupiiriin.

Anne Miettinen työskentelee Liikenne- ja viestintäministeriössä TEAS-toiminnan koordinoinnin parissa. Miettisen työn parasta antia on saada rahoitettavaksi sellaisia teemoja, joiden tutkimustuloksista on mahdollisimman monipuolisesti hyötyä suomalaisille päätöksentekijöille, liiketoiminnalle, korkeatasoisen osaamisen kehittämiselle ja tietenkin kansalaisille. ”Tutkijat kokoavat teemojen alle todella oivaltavia hankkeita, joita on ilo päästä arvioimaan, ohjaamaan ja myös edistämään näistä hankkeista saadun tiedon hyödyntämistä!”, Miettinen sanoo.

Tiedon maailma kiehtoi alusta asti

Miettinen on lähtöisin Pohjois-Savosta Iisalmesta. Opintojen suhteen tulevaisuus oli selvä varhain – jo 10-vuotiaana Miettinen päätti aikanaan suunnata kirjastoalalle. Tällä hetkellä ammatti on eri kuin alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta opinnoista on ollut hyötyä kaikissa työtehtävissä.

Tutkimustiedon hyödyntäminen sai Miettisen kiinnostumaan liikennealan t&k:sta. Myös mahdollisuudet tutkimustoiminnan kansainväliseen yhteistyöhön kiinnostivat.

Tulevaisuuden teemoihin panostetaan

Liikennealan tulevat vuodet näyttäytyvät Miettiselle monimuotoisina, ja nousevia teemoja on paljon. ”Edistämme liikenne- ja viestintäministeriössä arktisen osaamisen mahdollisuuksia, digitaalisen tiedon hyödyntämistä ja liikenteen kehittämistä palveluna,” Miettinen kertoo. Näiden lisäksi keskeisiä ovat liikenteen älykäs automaatio, turvallisuus sekä ”safety”- että ”security”-näkökulmasta laajasti ymmärrettynä, ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja hillintä sekä korjausvelan selättäminen.

”Nyt kannattaa alkaa rakentaa konsortioita mm. Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelman vuoden 2016-2017 työohjelmaan, johon on tulossa monia näistä teemoista! Haut avautunevat syyskuussa”, Miettinen vinkkaa.

Liikennealalle vie monta reittiä

Miettinen kannustaa nuoria hakeutumaan liikennealan pariin erilaisten koulutusten kautta. Tarvetta on niin ICT-osaajille ja insinööreille kuin käyttäytymis- ja yhteiskuntatieteilijöille, lääkäreille ja lakimiehillekin. ”Tutkimusrahoittajatkin korostavat yhä enemmän monitieteistä osaamista, koska haasteet ja niiden ratkaisut ovat laaja-alaisia,” Miettinen toteaa.

Kirjoittanut: Outi Vartiainen

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat

// Kaikki
27kesä

”Teemme työtä tulevien sukupolvien elinolojen hyväksi”

Arto Hovi on ympäristö- ja kiinteistöyksikön päällikkö Liikennevirastossa. Hovin työn keskiössä on ympäristönäkökulman juurruttaminen osaksi jokapäiväistä…

Tagit: , , ,
30touko

”Nautin, kun saan tehdä konkreettista työtä arktisen alueen paremman huomisen eteen”

Johanna Ekman toimii projektipäällikkönä Ilmatieteen laitoksen Arktisessa avaruuskeskuksessa. Ekmanin vastuulla on meteorologisen yhteistyön prioriteetti Suomen puheenjohtajuuskaudella…

Tagit: , ,
14helmi

”Tulevaisuuden visioissa inhimillisiä tekijöitä ei saa unohtaa”

Janne Saarikoski työskentelee projektitutkijana Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotkassa. Saarikosken työnsarka on satamien digitalisaatiota kartoittava DigiPort-hanke….

Tagit: , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design