”Siirtyminen tutulta maaperältä uusiin haasteisiin antaa intoa”

05/11/2015 / 0 kommenttia / Tagit :
Lea Hannola
Työ
Tutkijaopettaja ja projektipäällikkö Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteiden ja tuotantotalouden akateemisessa yksikössä.
Ura
Hannola on toiminut erikoistutkijana Etelä-Karjalan Liiton C.A.S.H. hankkeessa, IT-konsulttina GapGeminilla ja järjestelmäasiantuntijana TeliaSoneralla.
Koulutus
DI, tuotantotalous (LUT, 2000). TkT, tuotantotalous (LUT 2009). Väitöskirja tarkasteli ohjelmistokehityksen alkuvaiheisiin liittyviä haasteita sekä keinoja niiden tukemiseen.
Vapaa-aika
Lea harrastaa vapaa-ajallaan pyöräilyä, laskettelua sekä kesäisin mökkeilyä ja veneilyä perheen parissa.

Lea Hannola työskentelee tutkijaopettajana Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Hannolan työtehtäviin kuuluu sekä opetusta että tutkimusta. Hän toimii tuotantotalouden tekniikan kandidaatin tutkinto-ohjelman johtajana ja opettaa strategista suunnittelua, johtamista sekä tuotantotalouden perusteita. Lisäksi Hannola ohjaa kandidaatintöitä pääasiassa innovaatio- ja teknologiajohtamisen alueella.

Vaihtuvat haasteet ja kansainvälisyys maustavat työtä

Opetuksen lisäksi Hannola toimii tutkijana ja projektipäällikkönä erilaisissa tutkimusprojekteissa. Esimerkiksi Facts4workers-projekti käynnistyi joulukuussa 2014 ja DORA-projekti kesäkuussa 2015. Molemmat ovat kansainvälisiä, EU:n Horizon2020-ohjelman rahoittamia tutkimusprojekteja.

Mielenkiintoisinta Hannolan työssä on yhteistyö yritysten kanssa ja mahdollisuus olla mukana kehittämässä uusia toimintamalleja ja ratkaisuja yritysten muuttuviin tarpeisiin. Kansainvälinen yhteistyö tuo myös uutta intoa ja näkökulmaa kehittyä tutkijana ja opettajana. ”Uskallus ja mahdollisuudet siirtyä omalta tontilta uusien haasteiden pariin antavat intoa ja motivaatiota tutkimustyölle,” Hannola sanoo.

Tuotantotalous tuntui omalta

Hannola on syntynyt Hollolassa, mutta muutti Lappeenrantaan parivuotiaana. Käytännössä hän on asunut Lappeenrannassa koko ikänsä, lukuun ottamatta vaihto-oppilasvuotta Münchenissä.

Hannola aloitti opintonsa LUT:ssa kemiantekniikan koulutusohjelmassa. ”Ensimmäisen vuoden opintojen aikana tuotantotalous alkoi kuitenkin kiinnostaa ja tuntua omalta alalta”, hän kertoo. Niinpä Hannola vaihtoi tuotantotalouden koulutusohjelmaan, josta valmistui diplomi-insinööriksi ja myöhemmin myös tekniikan tohtoriksi.

Työmatkoillaan Hannola kulkee usein junalla pääkaupunkiseudulle, ja myös lentomatkustelu on tullut tutuksi kansainvälisten projektien myötä. Kotikaupungissa Lappeenrannassa matkat taittuvat joko autolla tai pyörällä.

Liikennetutkimusta liiketoiminnan näkökulmasta

Hannolan omaa erikoisalaa on erityisesti uusien liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen, uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen sekä erilaisten liiketoimintamallien tutkimus. Näistä näkökulmista hän on ollut mukana useissa tutkimusprojekteissa liittyen myös liikennetutkimukseen.

Projekteja on ollut monenlaisia. ”Logproof-projekti esimerkiksi keskittyi häiriöttömyyden hallintaan logistisissa monitoimijaverkostoissa, ja C.A.S.H.-hanke liittyi turvallisuuden kehittämiseen raskaan maantieliikenteen osalta. F.I.N.D.-projekti puolestaan keskittyi erilaisten liikenteen infrastruktuurin rahoitusmallien kartoittamiseen pohjoisen ulottuvuuden alueella,” Hannola listaa.

Tällä hetkellä käynnissä olevan kansainvälisen DORA -hankkeen tavoitteena on tukea lentomatkustajia optimoimaan matkustusaika matkan lähtöpisteestä aina lopulliseen määränpäähän saakka.

”Hankkeessa kehitetään uusi DORA-tietojärjestelmä, jolla voidaan tuottaa lisäarvoa matkustajille ja palveluntarjoajille yhdistämällä tietoa esimerkiksi julkisen liikenteen aikatauluista, lipuista, reiteistä ja kartoista yhden ja saman mobiilisovelluksen alle,” Hannola kertoo.

 

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat

// Kaikki
27kesä

”Teemme työtä tulevien sukupolvien elinolojen hyväksi”

Arto Hovi on ympäristö- ja kiinteistöyksikön päällikkö Liikennevirastossa. Hovin työn keskiössä on ympäristönäkökulman juurruttaminen osaksi jokapäiväistä…

Tagit: , , ,
30touko

”Nautin, kun saan tehdä konkreettista työtä arktisen alueen paremman huomisen eteen”

Johanna Ekman toimii projektipäällikkönä Ilmatieteen laitoksen Arktisessa avaruuskeskuksessa. Ekmanin vastuulla on meteorologisen yhteistyön prioriteetti Suomen puheenjohtajuuskaudella…

Tagit: , ,
14helmi

”Tulevaisuuden visioissa inhimillisiä tekijöitä ei saa unohtaa”

Janne Saarikoski työskentelee projektitutkijana Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotkassa. Saarikosken työnsarka on satamien digitalisaatiota kartoittava DigiPort-hanke….

Tagit: , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design