Rahoitusmahdollisuuksia avautumassa liikenteen toimialalle ja tutkijoille

18/03/2015 / 0 kommenttia / Tagit :

Uuden strategisen tutkimuksen rahoitusinstrumentin ensimmäinen hakukierros avautuu huhtikuussa. Rahoitusta on käytössä yhteensä 55,6 M€ kestoltaan kuusivuotisiin ohjelmiin, joilla strategisen tutkimuksen neuvosto rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittäviä ja vaikuttavia sekä tieteellisesti korkeatasoisia, yhteiskunnallisia haasteita kartoittavia ja niihin ratkaisuja etsiviä hankkeita.

Vuoden 2015 tutkimusteemat ovat teknologiamurrosten hyödyntäminen ja muuttuvat instituutiot, tasa-arvo ja sen edistäminen sekä ilmastoneutraali ja resurssiniukka yhteiskunta. Rahoitus soveltuu erityisesti sellaisten liikenteenkin toimialaa koskettavien haasteiden ratkaisuun, jotka vaativat monitieteisten, laajojen tutkimuskonsortioiden osaamista. Esimerkiksi digitalisaatio ja uudet murrokselliset teknologiat voivat tuoda vallankumouksellista muutosta, joka parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä kaikilla teollisuuden aloilla ja palveluissa. Muun muassa liikenne palveluna ja liikenteen automatisaatio vaativat suurta systeemistä muutosta, joka tarvitsee pitkäjänteistä, strategista tutkimusta tuekseen. Lue hakuilmoitus täältä.

Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan 12.3. vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelmasta, jonka rahoitus on 6 M€. Liikennetutkijoille osallistumismahdollisuuksia on esimerkiksi liittyen suurten tietomassojen hyödyntämiseen, digitaalisiin palveluekosysteemeihin, arktiseen merenkulkuun ja ympäristöön, maankäytön, alueiden kehittämisen, liikenteen, palvelujen ja elinkeinojen yhteensovittamiseen, kriittiseen infrastruktuuriin ja logistisiin palveluihin, ilmastonmuutokseen sopeutumiseen sekä yhtenäisiin sähköisiin palveluihin, tietomalleihin ja tiedolla johtamiseen. Kaikille avoin haku avautuu lähiaikoina. Lue lisää tutkimussuunnitelmasta ja hausta.

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan rahoituksella haettavat selvitykset ja tutkimukset kestävät useimmiten alle vuoden ja tuottavat tietoa valtioneuvoston ja ministeriöiden konkreettisiin päätöksentekotilanteisiin. Vuoden 2014 selvitys- ja tutkimussuunnitelman mukaiset hankkeet ovat parhaillaan käynnissä ja ensimmäisistä on jo saatu tuloksia. Sekä strategisen tutkimuksen että valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan hankkeissa painotetaan vuorovaikutusta tutkijoiden ja tiedon hyödyntäjien välillä, jotta tutkimuksen vaikuttavuus saavutetaan.

Valtioneuvosto päättää strategisen tutkimuksen teema-alueista ja painopisteistä ja valtioneuvoston päätöksentekoa tukevasta selvitys- ja tutkimustoiminnasta vuosittain. Liikenne- ja viestintäministeriö osallistuu valtioneuvoston kanslian vetämään teemavalmisteluun valtioneuvoston tutkimus-, ennakointi- ja arviointitoiminnan työryhmässä (TEA). Tutkimus-, ennakointi-, arviointi- ja selvitystoiminta (TEAS) muodostaa osan hallituksen tietopohjasta, jota myös liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonala osaltaan rahoittaa ja tuottaa.

 

Lisätietoja: Tutkimuspäällikkö Anne Miettinen, Liikenne- ja viestintäministeriö

anne.miettinen(at)lvm.fi

 

 

 

 

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat uutiset

// Kaikki
20elo

Suomessa liikkumisen alueelliset erot eivät selity ainoastaan väestörakenteella

Tuorein henkilöliikennetutkimus osoittaa, ettei suomalaisten liikkumistavoissa ole tapahtunut suuria muutoksia. Liikkumisen alueelliset erot ovat kuitenkin aiempaa…

Tagit: , ,
08touko

Tutkimus: Yhteiskäyttöautot voivat täydentää matkaketjuja ja vähentää auton omistamisen tarvetta

Juuri valmistuneessa liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenneviraston ja Trafin tilaamassa tutkimuksessa selvitettiin yhteiskäyttöautojen mahdollisuuksia. Tutkimuksen perusteella yhteiskäyttöautojen…

Tagit: , , ,
24huhti

TRFinland-seminaarin ohjelma julkaistu ja ilmoittautuminen käynnissä

Suomen Tieyhdistys, Rakennusinsinööriliitto, liikenne- ja viestintäministeriö sekä Liikennevirasto järjestävät toista kertaa akateemista huippututkimusta esiintuovan seminaarin Transport…

Tagit: , , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design