”Liikenteen palvelujen kehittäminen avaa huikeita näköaloja”

06/04/2015 / 0 kommenttia / Tagit : ,
Pekka Plathan
Työ
Yleisen osaston päällikkö ja ylijohtaja,
liikenne- ja viestintäministeriö.
Ura
Ennen ministeriötä Pekka työskenteli 34 vuotta Ilmatieteen laitoksella.
Koulutus
Pekka opiskeli Helsingin yliopistossa meteorologiaa. Hän aloitti opintonsa matematiikalla ja fysiikalla, mutta vuoden kuluttua päätti suuntautua meteorologiaan. Ajatuksena oli, että sieltä valmistuu ammattiin, ja työtäkin tuntui olevan riittämiin tarjolla.
Vapaa-aika
Harrastuksiin kuuluu paljon musiikkia sekä luontoon suuntautuvia asioita: metsästystä, kalastusta ja kenneltoimintaa. Pekalla on myös kolme lapsenlasta, joiden kanssa hän viettää paljon aikaa.

Pekka Plathan koordinoi liikenne- ja viestintäministeriössä ja hallinnonalalla t&k-toimintaa. ”Mielenkiintoisin osa työssäni on ehdottomasti konkreettisissa hankkeissa tai niiden ohjaustehtävissä mukana oleminen”, Plathan toteaa. ”On hienoa olla mukana kun kehitetään uutta ja yhteiskunnallisesti merkittävää palvelua tai tuotteita.”

Plathan kertoo työnkuvaansa kuuluvan moninaisia rutiiniluonteisia hallinnollisia tehtäviä, joihin Ilmatieteen laitoksen tulosohjaus ja hallinnonalan t&k-toiminnan koordinaatio tuovat positiivista vaihtelua.

Liikennealan tulevaisuudesta puhuttaessa Plathan toteaa, että tällä hetkellä liikennealan tutkimus Suomessa on fragmentoitunutta. Yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa on liikaa pieniä, erillisiä yksikköjä. Alaa auttaisi suurempien ja kansainväliselle tasolle kohoavien kokonaisuuksien kehittyminen. Tätä kehitystä on yritetty ministeriössä auttaa kehittämällä verkostomaista Fintrip-toimintatapaa.

”Huikeita näköaloja avaa liikenteen palvelujen (mobility as a service) kehittäminen, joka saattaa muuttaa koko liikenteen paradigman,” sanoo Plathan.

Plathan on alun perin kotoisin Lappeenrannasta, mutta kouluaikansa hän asui Kuopiossa. Savosta löytyvät sukujuuretkin. Nuoria liikennealan lupauksia Plathan neuvoo hankkimaan monipuolisen koulutuksen ja pysymään avoimena uuden oppimiselle. ”Liikennealalla riittää mielenkiintoista työtä,” toteaa Pekka.

 

Kirjoittanut: Outi Vartiainen
Kuva: Anna Huovinen

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat

// Kaikki
26kesä

Älyliikenteen keinoin kohti käyttäjäystävällisempää ja tehokkaampaa liikkumista

Ilkka Kotilainen työskentelee Liikennevirastossa Liikkumisen palvelut ja älyliikenne – yksikössä projektipäällikkönä. Kotilaisen vastuulla on älyliikenteen ja…

Tagit: ,
15kesä

”Liikenteen automatisointiin tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja rahoitusta”

Rauno Heikkilä toimii professorina ja tutkimusyksikön johtajana Oulun yliopiston Teknillisessä tiedekunnassa Rakenteet ja rakentamisteknologia -tutkimusyksikössä. Parasta…

Tagit: , , ,
27huhti

”Liikenteen murros ja kestävä kehitys tarvitsevat tutkimusta tuekseen”

Alina Koskela työskentelee Liikennevirastossa projektipäällikkönä Aurora-hankkeessa, jossa rakennetaan valtatie 21:n yhteyteen arktista älyliikenteen testausekosysteemiä. ”Mielenkiintoisinta työssäni…

Tagit: , , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design