Liikenteen infra-alan huippututkimuksen seminaari Tampereella 1.6.2016 – ilmoittaudu mukaan!

13/05/2016 / 1 kommentti / Tagit : ,

Liikenteen infra-alan huippututkimusta esittelevä seminaari järjestetään Tampereella Tampere-talolla 1.6.2016. Tilaisuuden esitelmät ja posterit esittelevät monipuolisesti eri korkeakouluissa tehtävää liikenteen infra-alaan liittyvää tutkimusta.

Tutkimuksen tärkeimpiin aiheisiin ja rahoitusratkaisuihin paneudutaan paneelikeskustelussa. Tilaisuuden keynote-puhujana on Tekesin pääjohtaja Pekka Soini. Seminaarin järjestävät Suomen Tieyhdistys, Suomen Rakennusinsinöörien liitto, Liikennevirasto sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät täältä. Seminaari on ilmainen ja mukaan mahtuu 200 henkilöä. Mikäli ilmoittautunut henkilö ei peru ilmoittautumista ja jättää saapumasta paikalle, peritään seminaaripäivän maksu.

Tutkimus vauhdittaa liikenteen digitalisaatiota

Liikenteen infra-ala käy parhaillaan läpi merkittävintä muutostaan sitten auton keksimisen. Digitalisaatio, automatisaatio sekä liikenteen uudet palvelut muuttavat vaatimuksia liikenneinfralle. Infra muodostaa alustan, jossa tieto ja älykkäät järjestelmät kohtaavat ja toimivat. Jotta nyt ja tulevaisuudessa tavarat ja ihmiset kulkisivat vaivattomasti ja turvallisesti paikasta toiseen, on tärkeää turvata väyläverkon hyvä laatu.

Digitalisaatio on iso osa myös väylätutkimuksen tulevaisuutta. Suomalaisissa korkeakouluissa tehdään infra-alaan liittyvää korkealaatuista tutkimusta. Tämän tutkimuksen avulla voidaan pyrkiä ratkaisemaan muun muassa väyläomaisuuden kestävän hallinnan kannalta tärkeitä kysymyksiä.

”Akateemisessa maailmassa infra-alaa pidetään kansallisena lowtech-alana, vaikka asia on päinvastoin. Alalla olisi potentiaalia myös vientiin. Tutkimuksella ratkaistaan 15 miljardin euron väyläomaisuuteen liittyviä ongelmia ja on korkea aika kiinnittää huomiota tämän tutkimuksen tärkeyteen”, toteaa Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Nina Raitanen, Suomen Tieyhdistys (p. 040 7442996)
T&K- ohjelmajohtaja Tiina Jauhiainen, Liikennevirasto (p. 040 653 3384)

 

Kuva: Luca Strerazzi

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

1 kommentti

  1. veikko hintsanen

    Hienoa. Suomi on muutakin kuin maanteitä. Odottelen tässä vaan kokonaisvaltaisia puolueettomia tutkimuksia siitä miten tulevaisuuden i väyliin panostamalla saadaan Suomen pudonnut logistiikan taso(world Bank LPI) nostettua. eli miten ilmasto muutos vaikuttaa ja on jo vaikuttanut niin kansainvälisin sopimuksin muutettuihin tavoitteisiin (eu liikennestrategia) kuin ilmaston lämpenemisen vaikutus siihen mitä kannattaa kuljettaa milläkin väylällä.

    toivon että maassa saadaan lopetettua yksipuoliset valtion ja lobbáreìtten yhteiset puutteelliset tutkimukset kuten nyt ennen vaaleja tehdyt parlamentaariset korjausvelka raportit ja PTT ja 5.2.2015 julkaistu Ruotsi Suomi liikenne infra vertailut jotka molemmat tehtiin ilman vesiliikenne infran huomioimista.i

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat uutiset

// Kaikki
08touko

Tutkimus: Yhteiskäyttöautot voivat täydentää matkaketjuja ja vähentää auton omistamisen tarvetta

Juuri valmistuneessa liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenneviraston ja Trafin tilaamassa tutkimuksessa selvitettiin yhteiskäyttöautojen mahdollisuuksia. Tutkimuksen perusteella yhteiskäyttöautojen…

Tagit: , , ,
24huhti

TRFinland-seminaarin ohjelma julkaistu ja ilmoittautuminen käynnissä

Suomen Tieyhdistys, Rakennusinsinööriliitto, liikenne- ja viestintäministeriö sekä Liikennevirasto järjestävät toista kertaa akateemista huippututkimusta esiintuovan seminaarin Transport…

Tagit: , , ,
16huhti

TRA2018 käynnistyi Wienissä – kahden vuoden päästä huipputapahtuma tulee Helsinkiin

Liikennealan merkittävimpiin lukeutuva tapahtuma TRA2018 alkoi tänään Wienissä. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään vuonna 2020 Helsingissä. Helsingin tapahtumaa…

Tagit: , , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design