Liikenneturvallisuus on kunnissa kaikkien asia

29/11/2017 / 0 kommenttia / Tagit : ,

”Liikenneturvallisuustyön hyvät käytännöt kaikkien käyttöön” –seminaarissa 14.11.2017 kuntien edustajat kertoivat kuntien liikenneturvallisuustyön eri muodoista. Esityksistä kävi ilmi, että eri toimijoiden yhteistyö ja liikenneturvallisuusnäkökulman pitäminen mukana kaikessa tekemisessä luovat pohjan toimivalle työlle.

Liikenneturvallisuutta monella rintamalla

Porissa liikenneturvallisuus läpileikkaa kaupungin hallinnon ja näkyy niin infran kuin vaikkapa lapsille suunnattujen palvelujenkin suunnittelussa. Infran saralla on esimerkiksi suosittu kiertoliittymiä onnettomuusalttiissa risteyksissä, ja asennettu tärinäraitoja suojateiden eteen. Lapsille on tarjolla liikennepuisto ja erilaisia infoja aiheeseen liittyen. Työtä tehdään keskustellen ja suunnitellen eri alojen kesken liikennefoorumissa ja liikenneturvallisuustyöryhmässä. Lisäksi kaupunki palkitsee kunniakirjoin henkilöitä, jotka edistävät työssään ansiokkaasti liikenneturvallisuutta. Porin mallia oli esittelemässä Sanna Välimäki Porin kaupungilta.

Kuntien yhteistyöllä parempaa liikenneturvallisuutta

Juva, Rantasalmi ja Sulkava ovat perustaneet yhdessä liikenneturvallisuustyöryhmän, jossa jokainen kunta on mukana tasavertaisena. Etuja yhteistyössä on paljon: Työaikaa ja resursseja säästyy, kun asioita pohditaan yhdessä, ja yhdessä saadaan enemmän näkyvyyttä mediassa. Ryhmä myös motivoi toimenpiteiden toteuttamiseen. Valmisteilla on yhteinen liikenneturvallisuussuunnitelma, ja jokaisella kunnalla on omat sivut aiheeseen liittyen. Yhteistyön puitteissa on myös muun muassa perehdytetty kunnan työntekijöitä liikenneturvallisuuteen. Yhteistyöstä kertoi seminaarissa Marttiina Sihvola Juvan kunnasta.

Nuorisotyöntekijä on tärkeä mielipidevaikuttaja

Nuorisotyöntekijä tekee liikenneturvallisuustyötä muun työnsä ohella puuttumalla epäkohtiin, keskustelemalla ja kertomalla asioista. Liikenneturvallisuustyöstä nuorisotyön arjessa kertoi Tanja Lehtimäki Iitin kunnasta. Lehtimäki on työssään läsnä paitsi fyysisesti nuorisotalolla, myös erilaisissa sosiaalisen median kanavissa, joiden kautta nuoret on helppo tavoittaa myös liikenneturvallisuusasioissa. Nuorisotyöntekijät tekevät liikenneturvallisuuden tiimoilta yhteistyötä eri tahojen, kuten Liikenneturvan, Poliisin, paikallisen liikennekoulun ja kuljetusalan oppilaitosten kanssa, ja järjestävät asiantuntijaluentoja, liikenneiltapäiviä ja tempauksia vaikkapa heijastimiin ja kypärän käyttöön kannustaen.

Kirjoittanut: Outi Vartiainen
Kuva: Aleksi Krankka

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat uutiset

// Kaikki
17tammi

Miten teollinen internet parantaa talvihoitoa? Tule Talvitiepäiville kuulemaan lisää!

Talvitiepäivät 2018 järjestetään 7.-8.2.2018 Lahden Messukeskuksessa. Virve Karsisto (Ilmatieteen laitos), Johan Odelius (Luleå University of Technology)…

Tagit: , , ,
08tammi

Transport Research Finland 2018 Call for Papers – Ehdota 16.3. mennessä!

Suomen Tieyhdistys, Rakennusinsinööriliitto, liikenne- ja viestintäministeriö sekä Liikennevirasto järjestävät toista kertaa akateemista huippututkimusta esiintuovan seminaarin Transport…

Tagit: , , ,
18joulu

DigiPort uudistaa satamien liiketoimintamahdollisuuksia

DigiPort on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke, jonka tavoitteena on uudistaa satamien liiketoimintamahdollisuuksia digitalisaation ja avoimen tiedon avulla….

Tagit: , ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design