Liikennelabra on ikkuna Suomen liikennekokeiluihin

23/09/2016 / 0 kommenttia / Tagit : , , ,

Liikennelabra jatkaa Trafin koordinoimana entistä laajempana ja monipuolisempana. Tavoitteena on toimia Suomen ikkunana liikkumisen ja logistiikan kokeiluille. Yhteinen brändi lisää tietoisuutta käynnissä olevasta aktiviteeteista ja tukee uudentyyppisten liiketoimintaekosysteemien syntymistä. Uudessa Liikennelabrassa keskiössä on koko liikennejärjestelmä ja tavoitteena on löytää aidosti uusia liikennemuotovapaita innovaatioita. Liikennelabrassa yhdistyvät liikkumisen uudistamisen edistäminen, kokeilukulttuuri sekä julkisen ja yksityisen sektorin tiivis yhteistyö.

Liikennelabra käynnistyi vuonna 2014 yksittäisenä kokeiluhankkeena ja saavutti vahvaa kiinnostusta sekä Suomessa että kansainvälisesti. Nyt Liikennelabran toiminta on vakiintunut edistämään liikenteen digitalisaatiota ja kokeilukulttuuria. Viranomaiselle Liikennelabra on erinomainen työkalu pysyä ajan tasalla liikennealan nopeassa kehityksessä. Nopeasti muuttuvassa maailmassa vaaditaan myös viranomaisilta ketteryyttä.

Liikennelabran avulla luodaan myös puitteet jatkuvalle vuoropuhelulle alan toimijoiden kanssa. Liikennelabrassa on tällä hetkellä kehitteillä systemaattista yhteistyötä kokeilijoiden ja testialueiden kanssa. Tämän lisäksi tulemme järjestämään Liikennelabra-päiviä, jossa toimijat saavat esitellä innovaatioitaan ja verkostoitua muiden kanssa.

Yritykselle ja kokeilijoille Liikennelabra tarjoaa paikan markkinoida omia aktiviteettejään. Lisäksi Liikennelabrassa koordinoidaan yrityksille tukipalveluita mm. lainsäädännön ja tiedon hyödyntämisen liittyvissä asioissa. Tämän lisäksi viestintä on isossa roolissa Liikennelabrassa.

Kokeilukulttuuri on Suomessa ja erityisesti liikennealalla hyvässä nosteessa. Suomessa on jo useita kymmeniä liikennekokeiluja ja erityyppisiä testialueita. Liikenteen automaatio on yksi selkeä keihäänkärki mutta erittäin lupaavaa toimintaa on myös miehittämättömässä ilmailussa. Uutena elementtinä ovat nousemassa mukaan myös saariston älykkäät ratkaisut, joihin liittyen on mielenkiintoisia hankkeita vireillä.

Liikennelabrassa kootaan keskeisimmät aktiviteetit saman verkkoportaalin alle. Tietoisuuden lisääminen kokeiluista kannustaa uusia toimijoita markkinoille sekä luo yhteistyömahdollisuuksia eri toimijoiden kesken. Trafiin voi aina ottaa yhteyttä, mikäli yhteistyö Liikennelabrassa kiinnostaa eli tervetuloa mukaan kehittämään tulevaisuuden liikennejärjestelmää!

 

Tietoa Liikennelabrasta löytyy osoitteesta www.trafi.fi/liikennelabra

Twitter: #liikennelabra #trafficlab

 

Lisätietoja:
Johtava asiantuntija
Anders Granfelt
anders.granfelt(at)trafi.fi
+35840 182 6224
#granfeltanders

 

 

Kirjoittanut: Anders Granfelt, Trafi

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat kirjoitukset

// Kaikki
18kesä

Liikkumisen tulevaisuus: Kuusi ajuria kulkutapamuutoksille

Kulkutavat muuttuvat. Vuonna 2040 suuressa osassa maailman kaupunkeja liikutaan pääasiassa lihasvoimalla, joukkoliikenteellä ja yhteiskäyttöisillä itseajavilla kulkuvälineillä….

Tagit: , ,
02touko

Viisaan työmatkaliikkumisen edistäminen – toimiiko yhteistyö?

Viisas tai kestävä työmatkaliikkuminen on kodin ja työpaikan välisen sekä työpäivän aikaisten matkojen kulkemista niin, että…

Tagit: , , ,
12huhti

Miten sinä liikut? Tuuleta tottumuksiasi ja tee huomenna jotain toisin

Ihmisten päivittäisessä elämässä tottumuksen voima on suurempi kuin miltä päällepäin näyttää. Rutiinit ovatkin tehokkaan arjen sujumisen…

Tagit: ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design