Uusi juttusarja kertoo liikenteen tutkimuksen ja kehittämisen tekijöistä

19/02/2015 / 0 kommenttia / Tagit :
Johanna Särkijärvi
Työ
Fintrip-verkoston projektipäällikkö, liikenne- ja viestintäministeriö.
Ura
Aiemmin urallaan Särkijärvi työskenteli Turun yliopistossa mm. merenkulkualan tutkimuksen ja kehittämisen parissa.
Koulutus
Filosofian maisteri, maantiede;
hallintotieteiden tohtori, aluetiede.
Vapaa-aika
Vapaa-aika kuluu tällä hetkellä melko tiiviisti perheen parissa. ”Välillä on vähän omaakin aikaa ja silloin pyrin tapaamaan ystäviä, lukemaan ja kuntoilemaan,” Johanna sanoo. ”Käytännössä televisio ja uutissivustot usein voittavat kirjan ja kuntoilun arki-iltaisin.”

Fintripin sivuilla alkaa uusi juttusarja ”Ihmiset”, joka kertoo liikennealan tutkimiseen ja kehittämiseen liittyvistä henkilöistä. Ensimmäisenä sarjassa päästään tutustumaan Fintripin projektipäällikköön Johanna Särkijärveen.

Särkijärvi työskentelee liikenne- ja viestintäministeriössä Fintrip-verkoston projektipäällikkönä. Lisäksi hän osallistuu työssään hallinnonalan tutkimus-, ennakointi-, arviointi- ja selvitystoiminnan (TEAS) yhteensovittamiseen.

Särkijärvi on kiinnostunut koko liikennealan kehittymisestä ja uusista avauksista. ”Omaa erikoisalaani juuri liikenteessä on hankalaa enää nykyisin määritellä. Sanoisin, että se on verkottaminen! Työssäni pidän erityisesti niistä hetkistä, kun tutkimus saa minut katsomaan maailmaa uusin silmin”, Särkijärvi kertoo. ”On hienoa, kun näkee tutkimuksen avaavan sellaisia mahdollisuuksia, joiden olemassaolosta ei tiennyt mitään.”

Kysyttäessä liikennevälineiden käytöstä Särkijärvi kertoo suosivansa metroa, koska työmatkat taittuvat sillä kätevästi. Autoilua hän sen sijaan harrastaa melko vähän. Kesäisin Särkijärvi nauttii pyöräilystä.

Millaisia terveisiä Särkijärvi lähettää alasta kiinnostuneille nuorille? ”Liikenne on todella monipuolinen ja uudistuva ala. Liikenteestä löytyy töitä monenlaisille osaajille aina insinööreistä humanisteihin!”

Kirjoittanut: Outi Vartiainen

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat

// Kaikki
11syys

”Kokonaisuuksien ymmärtäminen on entistä tärkeämpää”

Nils-Olof (Olle) Nylund työskentelee VTT:llä liikenteen energiankäytön tutkimusprofessorina. Nylundin erikoisalaa liikennetutkimuksen parissa on ajoneuvo- ja polttoainetekniikka….

Tagit: ,
21elo

”Tutkimustiedolla on keskeinen rooli siinä, millaisiin tulevaisuuksiin varaudumme”

Eetu Pilli-Sihvola toimii yksikönpäällikkönä liikenteen uudet palvelut -yksikössä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa. Pilli-Sihvolan johtaman yksikön vastuulla ovat…

Tagit: ,
26kesä

Älyliikenteen keinoin kohti käyttäjäystävällisempää ja tehokkaampaa liikkumista

Ilkka Kotilainen työskentelee Liikennevirastossa Liikkumisen palvelut ja älyliikenne – yksikössä projektipäällikkönä. Kotilaisen vastuulla on älyliikenteen ja…

Tagit: ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design