EU:n Horisontti 2020-ohjelmasta rahoitusta tutkimukseen ja innovointiin

11/12/2016 / 0 kommenttia / Tagit : , ,

Horisontti 2020 –ohjelma on Euroopan unionin tärkein väline, jolla rahoituksen avulla ohjataan innovointia ja tutkimusta. Rahoitusta on jaossa myös liikenteen tutkimuksen ja innovointiin. Liikenteen työohjelmassa on mukana aiheita ilmailusta ja kaupunkiliikenteestä automaatioon ja käyttäytymisen tutkimukseen. Elina Holmberg TEKESistä kertoo, että kilpailu on ohjelmassa kovaa, ja vain parhaat hanke-ehdotukset saavat rahoitusta.

Hakemukset lähetetään Euroopan komissioon Brysseliin, jossa ulkopuoliset asiantuntijat arvioivat ne. Suurin osa rahoitusmuodoista on tarkoitettu tutkimuskonsortioille, ja hankkeissa tulee pääsääntöisesti olla osallistuja vähintään kolmesta maasta.

Suomalaisetkin hankkeet ovat saaneet rahoitusta ohjelmasta, mutta Holmberg korostaa, että suomalaiset hakemukset voisivat olla vielä parempia. ”TEKES onkin perustamassa sparrausryhmää, joka lukee hakemuksia ja antaa hakijalle kommentteja, joiden perusteella hakemusta voi parannella ennen sen jättämistä”, Holmberg kertoo.

Holmberg itse toimii Horisontti 2020 –ohjelman kansallisena yhteyshenkilönä (NCP, national contact point), joka tiedottaa hauista ja niiden sisällöistä, neuvoo hakijoita ja seuraa suomalaisten onnistumistilastoja. ”Lisätietoja ja apua hakemiseen löytyy Tekesin sivuilta www.tekes.eu”, Holmberg vinkkaa.

Kirjoittanut: Outi Vartiainen
Kuva: Kevin Doncaster

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat kirjoitukset

// Kaikki
18kesä

Liikkumisen tulevaisuus: Kuusi ajuria kulkutapamuutoksille

Kulkutavat muuttuvat. Vuonna 2040 suuressa osassa maailman kaupunkeja liikutaan pääasiassa lihasvoimalla, joukkoliikenteellä ja yhteiskäyttöisillä itseajavilla kulkuvälineillä….

Tagit: , ,
02touko

Viisaan työmatkaliikkumisen edistäminen – toimiiko yhteistyö?

Viisas tai kestävä työmatkaliikkuminen on kodin ja työpaikan välisen sekä työpäivän aikaisten matkojen kulkemista niin, että…

Tagit: , , ,
12huhti

Miten sinä liikut? Tuuleta tottumuksiasi ja tee huomenna jotain toisin

Ihmisten päivittäisessä elämässä tottumuksen voima on suurempi kuin miltä päällepäin näyttää. Rutiinit ovatkin tehokkaan arjen sujumisen…

Tagit: ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design