Corridor as a Service tavaralogistiikkaa sujuvoittamaan

29/03/2018 / 0 kommenttia / Tagit : , ,

Trafin Liikennelabran koordinoimaa Corridor as a Service-hanketta rakennetaan yhdessä VTT Oy:n ja Vediafin sekä muiden CaaS-konsortioon kuuluvien toimijoiden kanssa. Uuden toimintamallin tavoitteena on tehostaa yritysvetoisesti tavaralogistiikkaa kansainvälisen kaupan edistämiseksi. Maailman ensimmäinen CaaS-operaattori Vediafi allekirjoitti merkittävän CaaS-Net ekosysteemisopimuksen Dynniqin kanssa liikenneteknologia- ja älyliikennetapahtumassa Intertrafficissa.

Corridor as a Servicen  (CaaS) tavoitteena on tehostaa tavaralogistiikkaa digitaalisten palvelujen avulla, jotta Suomesta voisi syntyä logistinen hubi kansainvälisen kaupan tehostamiseksi. Tällä hetkellä käynnissä on CaaS-konseptia tukeva esiselvitys, jossa kartoitetaan toimijoita ja toimenpiteitä, joilla on mahdollisuus kehittää logistiikkaa nopeudeltaan, läpinäkyvyydeltään, laadultaan ja kustannuksiltaan.

Esiselvityksen perusteella luodaan uusi toimintamalli, jolla Suomen logistista saavutettavuutta ja houkuttelevuutta voidaan parantaa merkittävästi. Yrityksille tämä tarjoaa mahdollisuuden nykyisen ja uuden liiketoiminnan kehittämiseen, kuljetusten tehostamiseen ja verkostoitumiseen.

”Suomesta on mahdollisuus kehittyä kansainvälinen hubi tavaraliikenteen tehostamiseksi. Edistämme mahdollistavaa toimintaympäristöä ja niitä toimenpiteitä, joilla uusia digitaalisia palveluja ja liiketoimintamalleja voi muodostua”, toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

CaaS-ekosysteemi edistää uuden liiketoiminnan syntymistä

Suomen kilpailuasetelmaa kansainvälisen logistiikan tehostamiseksi edistetään julkisen ja yksityisen sektorin välisessä yhteistyössä. CaaS-ekosysteemin kehittymistä vauhdittaa Business Finlandin myöntämä pääomalaina uusien kasvumoottorien rakentamiseen.

Corridor as a Service -ekosysteemissä on mukana julkisista tahoista Trafi, Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, Ilmatieteen laitos, Viestintävirasto ja Tulli, tutkimustahoista VTT Oy, yrityksistä Vediafi, Dynniq, Infotripla ja Indagon. Kaupungeista mukana ovat Vantaa, Turku ja Tampere sekä Suomen Kasvukäytävä –verkosto ja YTL ry.

”VTT on erityisen kiinnostunut uusien liikenteen automatisoitumista ja verkottumista tukevien teknologioiden ja toimintamallien integroinnista digitalisoituvaan logistiikkaan ja niiden mahdollistamasta kasvavasta liiketoiminnasta sekä tietysti tähän kehitykseen liittyvästä innovaatio ja business ekosysteeminen rakentumisesta”, kertoo projektipäällikkö Lasse Nykänen VTT:ltä.

”Vedia-CaaS-Net on ensimmäinen CaaS-palvelujen operaattori, joka toimii kuljetusten tilaajien sekä kuljettajien väliin luotavalla digitaalisella kauppapaikalla, johon voi kuulua esimerkiksi rekkasaattueiden etuusajoa, joka tuo luotettavuutta toimituksiin sekä yli 10 %:n ajallista säästöä liikennevaloissa, rajanylityksessä ja tietulleissa”, kertoo Matti Lankinen Vediafistä.

”Olemme ylpeitä saadessamme olla osa maailman ensimmäistä Corridor as a Service -konsortiota. Dynniq tarjoaa C-ITS-alustaa ensimmäisiin Suomessa toteutettaviin CaaS-asiakasdemonstraatioihin”, kertoo Dynniq Finland Oy:n myyntipäällikkö Aapo Pöyhönen.

Lisätietoja:

Trafi
Juha Kenraali, tietojohtaja
029 534 7162, juha.kenraali (at) trafi.fi, Twitterissä @JuhaKenraali

VTT
Lasse Nykänen, projektipäällikkö
050 3031268, lasse.nykanen (at) vtt.fi, Twitterissä @NykanenL

Vediafi
Matti Lankinen, projektipäällikkö
050 5571152, matti.lankinen (at) vedia.fi , Twitterissä @matti_lankinen

Alkuperäinen tiedote julkaistu Liikennelabran sivuilla 22.3.2018.

Kuva: Flickr / Gerhard Kemme, lisenssi

Jaa

Facebook Twitter LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat uutiset

// Kaikki
28marras

TRA2020-konferenssiin luvassa laadukasta ja monipuolista tutkimusta

TRA2020-konferenssi haastaa ratkomaan globaaleja liikkumisen haasteita. Tutkijoiden vastaus haasteeseen ylitti kaikki odotukset, kun tapahtuman tieteellisestä sisällöstä…

Tagit: , ,
10syys

TRA2020 Afterwork Event 17 September 2019

The TRA2020 organises an afterwork event open to everyone interested in Rethinking transport. Welcome to participate…

Tagit: , ,
04kesä

TRA-konferenssin paperihaku jatkuu kesäkuulle

TRA-konferenssin paperihakua (Call for Submissions) jatkettiin kesäkuulle. Journal Track -haku on auki 16.6. asti, ja Conference…

Tagit: ,

© 2014 Copyright Fintrip
Design and development: Nórr Design